fru Pratglad är hes

Casa Cor var en rätt sanslös upplevelse, det ena galet inredda rummet efter det andra vandrade vi in och ut i. Ett mycket spännande sätt att exponera inredningstrender, även om just jag inte skulle vilja ha speciellt många av prylarna i mitt hem... det var "ganska" långt från inredningsstilen "nordisk blond"... något som däremot återfinns hos Norrgavel - som också fick ett besök av mig igår.


image11


Lördagsmiddagen på Il Forno Italiano blev en ljuvlig kulinarisk utflykt. Lamm marinerat i rosmarin blev en njutning och ricottamousse med rödvinsås till efterrätt var troligen inte nån smalmat, men ack så gott! En drink på Terrassen efteråt och sedan var lördagskvällen perfekt... förutom att fru Pratglad drabbats av tidernas heshet och alltså inte kan babbla på som vanligt... *stackars mig*

Den soliga septembersöndagen tillbringas alltså i nån slags tysthet, tills umgänge med väninnan startar och fru Pratglad får viska fram väsentligheterna. *ledsen*

spännande helgunderhållning


Den kommande helgen ska jag tillbringa i Stockholm/Uppsalaområdet. En programpunkt blir att besöka Casa Cor i Stockholm - en ganska udda variant av inredningsutställning. Ta ett span på auktionen där pinalerna från Casa Cor säljs, en något udda auktion med möjlighet till billiga fynd!

Test av en, för mig ny, italiensk restaurang i Uppsala ska det också bli, återkommer med omdömen!

jungfrutur med den coola Volvon

oooops... den här bloggen skulle väl inte handla om bilkörning.. ehum.. men men.. så blir det när man råkar ta körkort vid 30 års ålder.

image10

Makens bil ser ut ungefär så där, inte riktigt så klarblå utan lite mörkare blå. Och det är alltså bilen som fick stå ut med att fru Pratglad premiärkörde.

Imorse velade jag mellan buss och bil.... premiärtur så snart som möjligt efter uppkörningen är att rekommendera och min körlärare sa att jag borde köra så mycket som möjligt när jag väl fixat lappen. Så efter lite snabbt morgongrubbel så tog lilla JAG den blåa, tuffa volvon och börnade iväg mot jobbet. Den första kilometern var kanske inte nån stilfull uppvisning i bilkörandets svåra konst, men sen blev det ordning på spakar och pedaler. 7 mil senare svängde jag snyggt in på jobbets gratisparkering och var riktigt nöjd med mig själv.  Var tvungen att vifta med bilnycklarna framför näsan på lagom intresserade kollegor, men visst förstod de att det var en stor dag!

Så småningom var det dags att dra hemåt och då tyckte jag att det var läge att spä på utmaningen. Så jag körde till hålan som befinner sig mellan jobbstaden och min hemmahåla. Svängde in på Mio och tittade lite plus hämtade en katalog och shoppade lite mat på Maxi mest för att tvinga mig till konstig parkering. Allt gick strålande och både bilen och jag kom hem helt oskadda (sånär som på fågelskit på ena sidorutan).

Är helt nöjd med min premiärtur och jag har faktiskt hopp om att bli en hyfsat bilförare nån gång i framtiden!



pratglad är minsann körkortsinnehavare!!!!


VILKEN nervpillande grej... men ATT det slutade lyckligt... *pust*

image9


Idag har jag kört upp. Började förmiddagen med att uppvärmningsköra med min körlärare... han fick använda sin broms minst två gånger.. min uppsikt lämnade en HEL del övrigt att önska.... ujuj..

Sen var det dags för uppkörning. Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag vilken lätt uppkörning jag fick. Jag slapp en massa hemska grejer som vänstersväng på 90-väg, fickparkering och totalt säkerhetskontroll... Istället behövde jag bara kolla bromsarna innan jag startade och fick sen mest köra i stadstrafik. Körde inte något alls på smal 90-väg och råkade slippa undan stans största rondell som annars är en utmaning med filbyten och grejer.

När jag hade parkerat bilen så muttrade kontrollanten en hel del om vad jag borde förbättra och att det var konstigt att min körlärare inte lärt mig det ena och andra... mitt i hans svada hörde jag ordet "godkänd" och jag bara darrade....

Har varit och fixat foton, ringt/smsat diverse nära och kära och dessutom fått en massa glada hälsningar via diverse nätkanaler! Tjohoooo! Premiärtur ensam i bilen - tjaa vi får se om det blir ikväll när maken kommer hem med sin bil....

nervös övningskörning

image8

Idag gick det skakigt att övningsköra. Känslan av genrep infann sig och sen var det bara läbbigt alltihop. Jag körde två lektioner med min vanliga lärare. Eftersom det gick så ruttet, så diskuterade han och jag möjligheter för mig att få köra ytterligare lektioner innan uppkörningen (utöver måndagens redan inbokade). Möjligheten som infann sig var att köra med en annan lärare senare på eftermiddagen idag.

Tillsammans med den andra läraren lyckades jag behålla lugnet och köra riktigt hyfsat. Hemskt skönt att inte gå därifrån med svansen mellan benen... men HUR i hela friden hanterar jag nervositeten på tisdag?!? Jag är så ytterst sällan nervös, att jag inte har lärt mig att hantera det alls. Tungt värre! Nätkompisen Å kom till min räddning under min deppiga förmiddag, hon orkade engagera sig i mitt utbrott på msn. *tack*

Nu fortsätter jag mitt samtal med vår Herre och ber om kraft att hantera eventuell nervositet och om lugn att klara uppkörningen. För det skulle vara najs med en rosa lapp... och helst på första försöket...



inte husägare än

Maken och jag har budat på ett hus här i hålan. Fint, välvårdat hus med läcker sjöutsikt. Rätt lagom stort men med en ganska konstig planlösning. Vi satte ett tak för vad vi kunde tänka oss att betala för huset och idag sprang budgivningen ifrån oss och nån annan kommer att få njuta av sjöutsikten. Själva får vi fortsätta leta efter huset med stort H - det där med rätt läge, rätt pris, rätt nivå på renoveringsbehoven och rätt storlek på hus och tomt...
... det är tur att vi inte har bråttom... *fniss*

ekokläder

I min ständiga strävan att leva miljöriktig har jakten på ekokläder nyligen börjat på allvar. Idag när jag kom hem från jobbet låg en postavi på mattan och full av förväntan traskade jag iväg och hämtade paketet.

Jag har köpt en t-shirt och ett par underbyxor från Näva - något som visade sig vara ett lyckokast på två sätt! Dels är jag glad över att ha fått tag i snygga ekokläder. Dels är jag helt ÖVERKLYCKLIG över att t-shirten i stl small passade mig! Mitt bantningsprojekt är bland det bästa jag gjort för att pigga på egot och få kroppen att må bra!!! Small.... jag har ju liksom dragit åtminstone large i all evighet!

*svävar på små moln*

Bantningsindex: 10 cm smalare midja, genomgående två klädstorlekar ner och förnärvarande nära 16 kg ner! - allt sen början av maj när jag gick med i Viktklubb!


Varmrätter från min gamla hemsida

Pizza med pesto och grönsaker

4 pers

½ pkt jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk olja
4 krm salt
8 dl vetemjöl


2 squash
2 rödlök
2 aubergine

1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk pesto
50 g ruccola
1 kruka basilika
6 cm bit chevréost


Lös jästen i vattnet, tillsätt olja, salt och större delen av vetemjölet. Låt jäsa 30 min.

Sätt ugnen på 225 grader. Skär alla grönsaker i bitar. Lägg på plåt m bakplåtspapper, salta, peppra och stek i mitten av ugnen ca 30 min.

Dela degen i 4 delar, kvala assiettstora pizzor, lägg på plåt m bakplåtspapper. Bred på peston. Grädda i övre delen av ugnen ca 10 min.

Blanda grönsakerna m ruccola och basilika och fördela över pizzorna. Lägg en skiva chevré överst.


Vegetarisk paj

Den här pajen tillkom när jag inte hade något smör eller margarin hemma och jag dessutom länsade kylskåpet på lämplig fyllning. Det går att variera i all evighet!

Pajdeg
3/4 dl olja
3,5 dl mjöl (gärna både vetemjöl och graham)
1 ägg
3 msk mjölk

Fyllning
2,5 dl brytbönor
250 g keso
1 medelstor lök - hackad och fräst
gröna oliver, mängd efter smak
fryst hackad spenat
lagrad ost

Blanda ihop pajdegen, tryck ut den i en pajform och förgrädda 10 min i 220 grader. Tina spenaten och blanda ihop fyllningen till en smet. Täck över med någon lagrad ost, gärna cheddar. Grädda 25-30 min i 220 grader. Avnjuts med sallad, kanske lite bröd och varför inte lite vitt vin!?!? ´

Falukorv i ugn
4 pers

1/2 falukorvsring
1 gul lök
1 medelstor squash
färska champinjoner
2,5 dl mjölksås
ost till gratinering
persilja och kryddor efter smak

Hacka löken och stek den tills den blivit mjuk. Skiva champinjonerna. Skiva squashen och stek den tills den precis fått färg på båda sidorna. Varva falukorv, squash och champinjoner på ett ugnsfast fat. Häll över löken. Gör såsen och häll över den. Täck med skivade eller riven ost och ställ in i ugnen. 200 grader i ca 15 minuter är ett riktmärke. Servera med pasta eller ris. 

Linssoppa

3 dl röda linser
6 potatisar
3 dl hackad spenat
1 gul lök
1 msk olja
ca 6 dl vatten
1 buljongtärning efter smak
salt, peppar, spiskummin, vitlök

Hacka löken och fräs den i olja i en kastrull. Tvätta, skala och hacka potatisen. Häll ner dem i kastrullen. Häll på vattnet, det är en cirka mängd så känn dig fram. Häll i linserna och låt koka upp. Lägg i spenaten, pressad vitlök, buljongtärningen och låt soppan koka. Jag tycker att det blir bättre ju längre den får puttra. Smaka av med kryddor, ät och njut.

 

Canneloni med lax och spenat
4 pers

12 lasangeplattor
färsk lax i lagom mängd för 4 pers
1 pkt bladspenat
1 gul lök
1 burk cremé fraice
ost till gratinering
dill och kryddor efter smak

Koka lasangeplattorna tills de är mjuka, ca 10 min. Strimla laxen och stek den lätt tillsammans med den finhackade löken. Koka bladspenaten snabbt och blanda ihop laxen, löken, spenaten och creme fraicen. Smaksätt med dill och andra kryddor. Tänk på att fisken är salt! Ta en lasageplatta i taget. Fyll den med ca två matskedar av fyllningen och rulla ihop den. Lägg de hoprullade plattorna i en långpanna. Skiva eller riv ost över. Grädda i ugnen tills osten fått färg. 200 grader i ca 20 minuter är ett riktmärke.
Ät och njut, gärna med en grönsallad och eventuellt överskott av laxröran!


Kall tonfiskpastasås
2 pers

1 burk tonfisk
1 förpackning matlagningsyoghurt
ca 1 msk fransk senap
1 msk hackad kapris
salt och peppar

Alla ingredienser blandas i en skål och serveras med nykokt pasta!

Oliv- och champinjonpaj

Pajdeg:
50 g smör
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk

ca 8 st skivade färska champinjoner
1 burk oliver med vitlök
1 burk keso med pesto
persilja
ost

Blanda ihop degen och tryck ut den i en pajform, finessen är att den inte behöver förgräddas! Strö ut svampen och oliverna, fördela keso jämnt över pajen. Strö över persilja och lägg överst på ett lager med ost. Grädda i 200 grader ca 25 minuter.

 

Oliv- och pestofylld kyckling
4 pers

1 kycklingfilé per person
en liten burk vitlöksfyllda oliver
1 msk pesto
ca 70 g knaperstekt bacon
2 msk kesella
2 msk hackad persilja

Mixa oliverna med pesto, persilja och kesella.  Tillsätt knaperstekt bacon i tärningar eller mindre bitar. Skär en djup skåra utmed kycklingfiléerna "längd". Lägg filéerna på ett ugnsfast fat/i en form. Lägg fyllning i skåran.  Grädda i ugnen 200 grader i ca 30 minuter, kontrollera att kycklingen är genomstekt. Servera med pasta och grönsaker!

 


Efterrätter/bakverk från min gamla hemsida

Daimtårta 
en tårta jag gjorde i minst 18 exemplar när mamma och pappa fyllde 50...


Botten:
1 dl sötmandel
3 äggvitor
1 dl strösocker

Daimkräm:
1 dubbeldaim
3 äggulor
3 msk socker, gärna florsocker
3 dl vispgrädde

Botten: Värm ugnen till 175 grader. Rita en cirkel, ca 24 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Lägg pappret på en bakplåt. Hacka mandeln, vispa vitorna till skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa smeten riktigt styv. Vänd försiktigt ner resten av sockret och blanda ner mandeln. Bred ut smeten i cirkeln på bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Låt botten kallna innan den lossas från plåten. (det går även att använda en form med löstagbar kant).

Daimkräm: Grovhacka Daimen. Blanda äggulor och socker. Vispa grädden. Rör ner gulorna och nästan all Daim i grädden. Spara lite Daim till garnering. Bred krämen på bottnen och strö över resten av Daimen. Frys tårtan.

Servera helst tårtan nätt och jämnt tinad. Låt den stå i kylskåp ca 45 min eller i rumstemperatur ca 15 min. Frukt och bär är gott till.

 

Chokladrulltårta

funnen i Viktväktarkokbok, d.v.s. nästan nyttig....

8 medelstora äggvitor
1 3/4 dl strösocker
1 dl kakao

100 g vit choklad
12 dl naturell lättyoghurt


Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret i två omgångar och vispa väl mellan varje omgång. Sikta ner kakao och blanda om.  Bred ut smeten i långpannan. Grädda i 30 min.
Stjälp upp kakan på ett smörpapper, pensla vatten på undersidan av bakplåtspappret för att sedan kunna dra loss det. Låt kakan svalna. Smält chokladen och blanda med yoghurten. Bred ut över kakan och rulla till rulltårta.


Kladdkakemuffins
15-20 st. 
ugn 225 grader

2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
100g smör

Vispa ägg och socker vitt. Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan ner detta i smeten. Tillsätt smöret smält sist.
Klicka i muffinsformar, halvfulla. Grädda ca 8 min i ugnen.

Yoghurtpannacotta till många
20 pers


14 gelatinblad
3 liter vaniljyoghurt (2%)
1 dl florsocker
1 ½ msk vaniljsocker

Jordgubbar

3 liter jordgubbar
sockerlag
5 passionsfrukter


Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Vispa ihop yoghurt och socker. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull över mycket svag värme. Rör först ner lite av yoghurten i kastrullen och blanda sedan detta med resten. Häll upp smeten i en skål eller portionsskålar. Låt stelna i kylen i ca 4 timmar. Skiva jordgubbarna. Gör sockerlag och smaksätt med innehållet i passionsfrukterna. Häll över jordgubbarna och låt stå i kylen, ös någon gång under tiden.

 

Fyllda pistagesaffransbullar

15 bullar


100g smör
50 g jäst
5 dl mjölk
250 g kesella
2 pkt saffran
1 nypa nymalen kardemumma
2 dl råsocker
1 nypa havssalt
17 dl vetemjöl


Fyllning

50 g smör
några puffar kanel
1 dl råsocker
3 dl grovhackade pistagenötter

1 uppvispat ägg till pensling


Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull och slå i mjölken. Värm till finger varmt. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör tills jästen löst sig. Blanda i kesella, saffran, socker, salt och kardemumma. Arbeta i mjölet efter hand. Arbeta degen smidig och låt jäsa 30 min.

Kavla ut degen till en rektangel, Bred på smöret, puffa över kanelen och strö över sockret. Fördela pistagenötterna, men spar 1 dl till dekoration.

Rulla ihop degen till en lång rulle, skär i bitar och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa ytterligare 20 minuter. Pensla bullarna med ägget och dekorera med lite nötter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.

Tips: Pistagenötter har en tendens att vara väldigt salta, skölj gärna av dem innan användning!


 

Cheesecake - en smalare variant

Smuldeg:

10 digestivekex
75 g smör
½ tsk kanel


Fyllning:

250 g mager kesella
2 ägg
½ dl socker
2 dl lätt creme fraiche
2 tsk vaniljsocker


Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen eller stöt dem i mortel. Smält smöret, tillsätt kexsmulorna och kanelen. Rör om tills det blir en smulig deg och tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant. Förgrädda i ca 14 minuter. Blanda kesella, ägg och socker. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 15 min. Ta ut formen och höj värmen till 225 grader. Rör ihop creme fraiche och vaniljsocker. Bred ut blandningen och grädda i ytterligare 5 min. Låt stå kallt


Smårätter från min gamla hemsida


En liten smörgåstårta
2 personer

3 skivor landgångsbröd

1 burk kesella gorment

4 skivor rökt skinka

riven pepparrot, mängd efter smak

ädelost

gurka, sallad och rädisor till garnering

Blanda lite av kesellan med pepparroten, bred ut den över det understa lagret bröd. Lägg på skinkan och nästa lager bröd. Blanda lite av kesellan med ädelost, ta den mängd du vill ha. Bred ut över brödet. Lägg på översta lagret bröd, lägg in tårtan i plastfolie och låt stå minst några timmar, helst över natten.

Till garneringen används sedan det återstående av kesellan som första lager, bred kesella på sidorna också. Täck sedan tårtan med salladsblad och garnera överst med gurka, rädisor och eventuellt mer skinka.

Ät och njut, gärna med torr cider eller skumpa!



Svamptoast

4 personer

4 skivor formfranska - rostade

champinjoner (en liten burk el. färska)

en liten purjolök

3 msk creme fraiche

örtkryddor

smör

Finhacka purjon och champinjonerna och fräs dem mjuka i en stekpanna. Blanda med creme fraichen och smaksätt med örtkryddor.Klicka blandningen på de rostade bröden.

Avnjuts med sallad som inledning på en trevlig middag!



Grön ärtsoppa med örtcreme

4 pers


500 g frysta ärtor

1 gul lök

7 dl vatten

2 buljongtärningar (gärna m örtsmak)

1 tsk timjan

2 1/2 dl matlagningsgrädde


Örtcreme

250 g kesella gourmet

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 dl hackade örter

Skala och hacka löken. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Lägg i ärtor, lök och timjan. Koka ca 5 min. Mixa soppan med mixerstav el liknande, tillsätt grädde och låt koka upp igen. Servera soppan med en klick av örtcremen!



Lax och räkcocktail i glas

6 pers


1/2 msk skånsk senap

1 msk honung

1 tsk balsamvinäger

1/2 dl rapsolja

1 msk vatten

salt och svartpeppar

3 tomater

1 gurka

200 g räkor utan skal (ca 600 g med skal)

200 g gravad lax i strimlor

2 msk hackad dill

3 skivor formfranska, skurna i stavar

matolja eller smör

dill, rucolasallad och citronklyftor till garnering


Rör ihop senap, honung, vinäger, olja och vatten till en dressing. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan. Snitta tomaternas skal. Doppa dem 15-20 sekunder i kokande vatten. Spola dem med kallt vatten och dra av skalet. Dela och kärna ur, tärna tomatköttet.

Skölj och skala gurkan randig, dela den på längden och skrapa bort kärnorna med en sked. Tärna även gurkan. Blanda grönsakerna med räkor, lax, dill och dressingen. Bryn några stavar formfranska i en stekpanna med het olja. Lägg upp i glas och garnera efter behag.

(för tomatallergiker som jag går det strålande att utesluta tomaterna. öka mängden gurka istället)



Pizzabullar

40 bullar

Deg

5 dl mjölk

1/2 dl olja

1 tsk salt

1 msk socker

1 pkt jäst

1 ägg

12-13 dl vetemjöl


Fyllning

250- 300 g ost (6 dl riven)

10 stora färska champinjoner

2 dl hackad spenat

1 msk creme fraiche

2 tsk oregano

1 msk pesto


Värm mjölken till 37 grader. Häll mjölken, olja, salt och socker i en bunke. Smula i jästen och rör tills den löst sig,. Blanda ner ägget. Och häll sedan ner mjölet. Arbeta degen 4 min med elvispens degkrokar el liknande. Låt jäsa i 40 min.

Riv osten. Finhacka champinjonerna. Blanda hackad spenat, creme fraiche, oregano och pesto.

Dela degen i två delar, när den jäst klart. Kavla ut till 35x45 cm. Bred ut spenatröra över degplattorna, strö över svampen och osten. Rulla ihop plattorna och dela varje del i 20 delar. Lägg dem på plåtar och låt jäsa under duk i 30 min.

Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö lite riven ost över. Grädda i 225 grader ca 12-13 minuter. Låt kallna på galler under duk.

Pizzabullar funkar bra som mellanmål, matsäck eller kanske som tilltugg till en kall öl....


första smalreceptet på nya bloggen


Rotfruktsgratäng med kyckling och senapssås - Väldigt god bjudmat!
4 portioner, ca 411 kcal per portion

300 gram palsternacka          
300 gram kålrot          
50 gram  parmesan i bit          
2 msk  olivolja          
oregano, salt och peppar

500 gram kycklingfilé          
1 msk  rapsolja          
salt och svartpeppar

1 örtbuljongtärning
2 msk  svensk senap
1 dl vatten

Skala och skär rotfrukterna i tunna skivor, lägg dem i en ugnsform och tillsätt hyvlad parmesan,oregano och olja. Salta och pepra. Grädda i 225 grader i 25 min.
Krydda kycklingfiléerna och bryn dem runt om i olja. Efterstek under lock i 5 min. Ta ut gratängen och lägg kycklingen överst. Grädda i ca 10 min till, eller tills kycklingen är färdig.
Såsen - häll vatten, buljongtärning och senap i stekpannan och sjud försiktigt, tillsätt ev mera vatten.
Servera gratäng, sås och kyckling - garnera gärna med färsk oregano.


höst


Det är liksom befriande med höst. Sommaren är verkligen min favorit bland årstider, men det är befriande när nästa årstid tar sin början. Just nu är det höststorm och regn utanför mitt fönster och det är helt legitimt att tända stearinljus, programmera om smålampornas timer till att tändas vid 17-tiden och att dricka te i stora mängder.

image5

Sommarskorna är undanstädade och klädgarderoben väntar på att jag ska orka städa undan sommarkläderna. Höst betyder att jag inte riktigt lika ofta behöver fundera över OM det kommer bli fint väder och HUR fint det tänker bli. Det är liksom jacka och långärmat som gäller. Under sommarn får jag alltid grubbla en bra stund över graden av sommarklädsel som passar, nu är den delen av 2007 förbi och hösten är här.


Ekoreko är svårt!


Jag har en uttalad ambition att shoppa så ekoreko som möjligt. Mitt mål är att konsumera varor och tjänster som är så ekologiska, rättvisemärkta och helt enkelt ekoreko som möjligt. Något som är otroligt svårt.

Läste en artikel om vin och insåg (vilket inte är så långsökt) att det inte bara handlar om att vinet i sig är KRAV-märkt, utan hur det transporteras till Sverige. Flyg från Australien är givetvis sämre än tåg från Italien osv. Jobbigt! Men det är bara att kämpa vidare och glädjas över det lilla jag trots allt lyckas med.

Gott stöd kan man få genom diverse guider på nätet: Camino - är en mycket bra tidning och Asfaltsblomman är en bra webguide!

image4

dags att bli snigel?!

När ska jag lära mig att leva i nuet? Och hur gör man för att lyckas med det?

Det känns som att jag, förvisso lever livet framlänges, men ändå hela tiden jagar efter något. Saker och ting ska liksom bli perfekta sen - när vi köpt hus, när jag bantat klart, när jag fått fast jobb, när vi fått barn, när vi kunnat flytta till drömhuset i drömstaden, när vi skaffat miljöbil osv

Vissa av projekten kommer snart att vara avslutade, på något vis avbockade...åtminstone för en tid. Andra projekt är saker som kan ta en evighet innan de uppfylls eller blir färdiga, om det över huvudtaget GÅR att bli färdig med.

Lika mysko är det med alla drömmar om egna företag som snurrar i min skalle. Det handlar om allt från att driva konsultfirma i min nuvarande bransch till att öppna webbutik för ekologiska och rättvisemärkta designprylar och vidare till att köpa ett pensionat och erbjuda god mat och stillhet till stressade människor. På något sätt jagar jag även efter alla de där projekten, men i den kategorin är inget ens påbörjat.

Varför är jag inte nöjd med tillvaron just idag?? Den är ju väldigt bra, egentligen. Kanske handlar det om en förskjutning av jakt. På stenåldern jagade människor mat, det behöver jag inte göra. Det är bara att gå till Ica och shoppa valfri matvara. Nu jagar vi kickar, upplevelser och prestationer, vilket ju är mycket besvärligare att jaga än mat. Mat fångas ju och då är ett delmål uppfyllt. Men känner vi verkligen att ett delmål är uppfyllt när något livsprojekt är avbockat?!? Jag är lite skeptisk....

image2

dags för ett nytt liv på nätet

Jag är som alla andra. Grubblar över livet, känner oro inför stora beslut och har ett behov av att prata om allt och inget. Jag är fru, 30 år och glad. Till kända och okända läsare - välkommen hit!

Några tankar om Gud, om medmänniskor, mat, bantning, om nu och då... tjaa det mesta som snurrar i min skalle.
Och kanske kanske en eller annat vacker bild.

image6

Välkommen till min nya blogg!

Jag har tröttnat på Passagen. Efter över 10 års användning av denna gratisportal är det dags att ta ett nytt kliv. Ett kliv från min amatörmässiga hemsida som jag snickrat ihop i väldigt många omgångar... och vars innehåll dels bara består av några gamla recept och två bilder på mig och dels inte är uppdaterat på snart ett år.

De hemsnickrade hemsidornas tid är förbi, åtminstone i min värld. Och jag tar glatt klivet in i bloggvärlden på riktigt. Jag väljer att sluta uppdatera min gamla Passagenblogg - mest för att systemet bakom är väldigt krångligt och framförallt är det svårt att lägga upp bilder.  Jag lämnar min brunblommiga blogg för en mer stilren variant.

Välkommen!!

RSS 2.0