ny epok

En ny epok har inletts i min tillvaro. Husägareepoken! I fredags fixade vi med lånen på banken och fick nycklarna av tidigare ägare. Solen strålade från klarblå himmel och det kändes så RÄTT att bli husägare just en sådan dag.

Renoveringsprojektet inleddes nästan genast. Fokus är att få i ordning kök och sovrum först. Hittills har det gamla köket rivits ut och ytskikten i sovrummet är nästan färdiga för att grundas med specialfärg... för vi har hamnat i samma sits som mina föräldrar gjorde när de köpte sitt nuvarande hus... nikotinskadat var ordet sa Bull.. men som tur är, så är skadorna ganska begränsade och vi kommer nog inte behöva toksanera HELA huset... bara halva.. *fnissar*

Just i skrivandets stund är det paus i renoveringen. Maken tar årets första segelflygtur och jag softar. Bilder på huset.. näe det kommer jag inte lägga ut här.. bara några utvalda skojiga bilder. Den första är på den knasiga fågelholken som sitter uppe i ett äppelträd på tomten.

image44

fest, oro och pirr

Min tillvaro gillar att vara uppochnervänd mest hela tiden. Kanske beror det på att jag är sådan som person och att det liksom smittar av sig på omgivningen. Jag lever i nåt slags bergodalbana som jag nog egentligen trivs med, har ju skapat mig ett liv och en tillvaro som är sådan... hm... *underligt sätt att leva*

Fest - jopp, nu har det hänt igen. Jag har passerat ännu en födelsedag och det med besked även i år. För er som hade förmånen att få avnjuta födelsedagsmenyn och för er andra nyfikna, här är länkar till recepten:
Squashsoppa med doft av kanel
Fylld fläskfilé med klyftpotatis och rödvinssky
Chokladkolatårta
- obs! FARLIGT god!!

Oro - världen omkring mig ser inte alltid ut som jag önskar att den skulle. Ännu en liten, liten människa har landat på jorden och han borde ha stannat i sin mammas mage ett bra tag till. Många är tankarna och bönerna - tack Gud för att du hör bön!

Pirr - det är vår i luften. Snart har maken och jag tillträde till vårt nya hus. Snart kommer värmen och snart är det sommar igen. Något scoutigt måste ju ske då.... och.... pirr i magen.. jag har nog bestämt mig.... S&H - er charmattack funkade.... visst vill jag.. även om det känns stort att fatta beslut i frågan.... men ni är ju så goa och projektet så spännande.. så jopp... jag är redo att anta utmaningen!

RSS 2.0