ett annat sätt att umgås

Att bli med hus är att bli med ett nytt sätt att umgås. Något spännande hände när vi flyttade till huset. Aldrig har vi haft så många spontana besökare, både från närområdet och sådana som åkt långt. Vi har bistått med mat till långresenärer och fika till äppelspekulanter... allt i en strid ström sedan vi tog träslottet i besittning. Plötsligt känns det som om en mjuk kaka i frysen är en vettig idé, kanske kommer nån inramlandes snart... Och kontakten med grannarna är en helt annan än när vi bodde i lägenhet. Ett annat sätt att umgås helt enkelt. Kanske påverkas det hittills av årstiden, men näee så här många spontanbesökare eller gäster överhuvudtaget hade vi inte i lägenheten.

Idag kom ett äldre par förbi. De var intresserade av att få lite äpplen, ett besök som slutade med att de fyllde en hink och en stor korg och att de blev inbjudna på fika. Vilken tur att vi fick med oss en av de överblivna kakorna efter mina föräldrars fest igår!!

Just nu gläds vi åt en mycket stor äppelskörd. Våra träd ger stora mängder av sorterna Ingrid Marie, Sävstaholm, Wealthy och Risäter. Konsten att bli av med äpplena är att dela ut dem till andra som inte är försedda med fyra jätteäppelträd. Jaa och givetvis att ta tillvara lagom stora mängder själva också. Att bli med hus är att få ny spännade saker att grubbla över och att lösa!
skulle kunna vara taget i vår trädgård..

lugn

Semestern är snart slut och det är dags att ta tag i vardagen igen. Årets upplaga av semester har varit fullständigt ljuvlig. De två stora höjdpunkterna var den första veckan när jag var kursledare på en scoutledarkurs - något som jag mådde bra av ända in i själen. Den andra stora höjdpunkten var en vecka på Sardinien tillsammans med maken. Ett resmål som verkligen kan rekommenderas - sol, bad, god mat, vacker natur och spännande utflyktsmål!
Så här sista helgen tar vi det lugnare än vad som var planerat. Insåg att en rosslig hals och det tempot vi skissat på inte funkade tillsammans. Alltså pågår lite renovering (underlagsarbete till väggarna i "trapphallen") och annat hemmapulande istället för social turné.

skojig tidning

Ville bara tipsa om en skojig tidning, speciellt  för alla språkintresserade tidningsläsare:

Språktidningen - en helt fantastisk tidning om svenska språket!!


RSS 2.0