lycklig

Min bloggkompis skrev precis om de små små ögonblicken och de där speciella ögonblick kommer med lite ojämna mellanrum. De där sekunderna när jag nästan fastnar i den rörelse jag var på väg att göra, när närvaron och tyngden i kroppen känns annorlunda. Dels handlar det om att tillåta sig att känna efter och dels handlar det om en slags tydlig, rent fysisk, känsla av närvaro och lycka.

Min tillvaro är lycklig som den ser ut idag. Jag är gift med prinsen, vi bor i ett mysigt hus som blir finare och finare, jag njuter av att vi har trädgård där vi bara kan vara. Jag jobbar med det jag siktat på, får en lagom dos av utmaningar och stimulans av mitt arbete. Jag är omgiven av en massa goa vänner och familj, såväl nära som sådana jag träffar mer sällan. Chanserna till både intellektuellt stimulerande samtal och till flams och trams är goda. Och jag har min tro på Gud och hans roll i mitt liv. Jag är helt enkelt lycklig.


Äppelblom i vår trädgård tidigare i våras

Visst finns det stränder jag inte når till, för att citera en vän till mig. Men frågan är om jag verkligen måste sikta på de där stränderna jag inte nått till?!? Eller om jag mår bättre av att se nuet och den sammansättning min tillvaro har just nu? Jag tror stenhårt på att utgå från det jag har nu, sällan har min tillvaro varit bättre och sällan har jag kunnat glädjas åt så mycket. Och då gäller det att ta avstamp i detta. Det är ett privilegium att få må så här och det är inte självklart att tillvaron kommer att fortsätta se ut på det vis den gör idag. Alltså försöker jag samla kraft i all glädje, kraft att så småningom ta tag i diverse utmaningar, hinder och till och med motgångar som troligen väntar kring hörnet.

Under tiden samlar jag på små ögonblick..... en frukost i trädgården tillsammans med maken, en oväntad kram från nån scoutvän, ett oväntat förtroende, ett mail från nån som visar att den minns mig, ett galet mms från mina goa killkompisar... diverse bekräftelser på det jag innerst inne vet... jag är jag och jag duger.. och min tillvaro duger till att kallas lycklig

Scouter spar ingen möda

Min mamma har dragit en slutsats av all insyn hon har i scoutvärlden: "Scouter spar ingen möda" Och hon har helt rätt. Något som jag fått uppleva ännu en gång.

Jag har just klivit in i en ny scoutgemenskap. En scoutgemenskap med alla de givna ingredienserna av passionerat engagemang, spännande människor, galna aktiviteter och massor av kramar! Min nya roll som handledare för unga scoutledaraspiranter blev jag ganska snart bekväm med och kursveckan försvann i en rasande hastighet.

Scoutarrangemang brukar innehålla riktiga guldkorn och så även det här arrangemanget. En espresso ute i det fria följt av paddling över en segelblank sjö - i sällskap av riktig goa människor.. tjaaa då mådde jag så bra som det bara går! Kvällar runt lägerbålselden med utsikt över en liten fridfull vik, fnitterattacker tillsammans med några av kursdeltagarna när en matbrödsdeg blev kletigare än vad nöden krävde, djupa samtal med medmänniskor i olika konstellationer... jaa det var verkligen en vecka som berörde mig på djupet och som fick mig att må som en prinsessa!

Nu väntar några semesterveckor till. Renovering, utlandsresa och lite släktträffar av olika slag. Känns som en skön mix!

Sommar i P1 och i tillvaron

Sommar i P1 är en viktig sommarinstitution i min värld. Jag brukar lyssna så snart jag kommer åt. Och i år har jag kommit på något riktigt smart! Konsten att förkorta resan hem från jobbet är att tanka ner något intressant Sommarprogram och lyssna på det i mp3spelaren på bussen hem - podversionen innehåller inte all musik men givande utläggningar om tillvaron. Fredrik Lindström och Isabella Lövin rekommenderas särskilt!!

Brukar grubbla över vad jag skulle ha pratat om, om jag fick Sommarprata. Det finns nog flera möjliga spår i så fall:
 - Min världsomsegling runt Sverige - alla mina bostadsorter- historierna om hur jag hamnade där och historierna om städernas framväxt
- Samhällsplanering på härsan eller tvärsan
- Mitt folkrörelseengagemangs olika sanslösa uttryck - minns nån q2000 tex?!?!?
- Musik som betytt mycket för mig - från Anna Book via Metallica till Esbjörns Svensson TrioSommar är det även i tillvaron även om min semesterstart dröjer en vecka till. Huset blir finare och finare. Ikväll har golvet på vinden blivit klart, vilket gör att vindsvåningen nu är fullt användbar. Köket saknar bara några små lister, förutom kaklet som får vänta tills nån hantverkare tar sig an det. Tanken är också att tömma hallen på skrot och istället sätta fart på renoveringen där - något som stått still sedan E&Es bejublade framfart.... *fnissar* Garderoberna i sovrummet är i ordning - såååå najs! Förutom hallen blir nästan stora projekt vardagsrummet. När det också är fixat.. tjaaa då återstår megaprojekt som kräver bygglov och som får vänta till ett annat år... jaaa förutom diverse småplock hit och dit förstås...

49 dagböcker i en banankartong

Mina föräldrar har som sagt varit här över helgen. De hade med sig de "sista" av mina prylar som flyttade hemifrån... så här 12 år efter att jag flyttade hemifrån själv. Lasset innehöll en massa lådor med gosedjur, gamla Kamratpostentidningar och annat viktigt. Jag gick igenom allt igår och fyllde tre sopsäckar med skräp... ehum.....
Idag har jag paketerat allt och satt lappar på lådorna. Den sista lådan jag packade var den med mina dagböcker i. Sedan juni 1992 skriver jag dagbok varje dag, jopp varenda dag!! Nu är alla gamla dagböcker samlade i en banankartong och alla har fått ett nummer på ryggen. Den senast fullskrivna har nummer 49. Tänk vad många tankar jag tänkt igenom alla dessa år och dessa dagbokssidor....

...tanken svindlar....

Annars glider tillvaron vidare. Med hjälp av skåp från IKEA är badrummet numera färdigt. Köket är mycket nära färdigt, alla bänkskivor är på plats och det största som återstår är kaklet som vi ska beställa nån gång... både materialet och arbetet.

I helgen har trädgården fått sig en ansiktslyftning. Mest pappa och lite maken har gått lös med sekatör, såg och kratta och plötsligt känns trädgården ännu vackrare! Inomhus har gardinerna fått rätt längd och några efterlängtade möbler flugit in genom dörren.

Själv längtar jag efter semester, sol och ledigt... något som känns lite avlägset just nu...

bloggutmaning

Jag har blivit utmanad.... min glada internetkompis har inspirerat/lurat mig till att skriva svar på diverse frågor i ett blogginlägg. Och för ovanlighetens skull så antar jag här med utmaningen!

Regler:
-Posta reglerna först.
- Svara på alla frågor.
- Skicka vidare utmaningen till 6 andra bloggare.
- När du postat dina svar, berätta det för den som utmanade dig!

Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag:
 1.Fixa god mat till mina föräldrar innan de åkte hem (det blev hemgjorda hamburgare!!)
2. Få ordning på resorna kring min första semestervecka (inte fixat än riktigt)
3. Slöa (går väldigt bra nu sen mamma och pappa åkt hem)
4. Slänga sopor i återvinningen (fixat det också)
5. Göra någon renoveringsinsats tillsammans med maken (oklart vilken, inte påbörjat än)


Vad gjorde du för 10 år sedan?
Hm... sommaren 1998 hade jag just flyttat hem till föräldrarna efter två år i Götet och grubblade över var jag skulle ta vägen härnäst. Den hösten började jag plugga och jag började på en bana som så småningom ledde till det jobb jag har idag.

Ställen du bott på?
Alla som känner mig kommer lätt kunna avslölja att jag är jag efter svaret på den här frågan... hur som: Uppsala är min hemstad. Sen har jag bott i Göteborg, Luleå, Lund, Gbg igen, Örebro, Sthlm, Solna och numera Kga sen 5 år.... galet att det blivit fem år i hålan redan!

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Skaffa mig bostäder på orter där jag känner mig hemma, plus nån som såg till ställena!
2. Starta konsultfirma och bara jobba med sånt jag gillar
3. Satsa pengar i projekt som utvecklar miljövänlig teknik och annat som gör jorden till en mer hållbar plats att vara på
4. Resa till trevliga ställen tillsammans med trevliga människor
5. Driva något mysigt pensionat där folk fick möjlighet att hämta andan och finna lite ro

Personer du vill veta mer om:
Jag är ju en rätt nyfiken person så det finns många som jag vill veta mer om, men den som lever får väl se vem och vad som blir känt!

Jag skickar denna utmaning vidare till:
Nej... jag är inte den som brukar skicka diverse kedjor vidare.... så jag väljer nog att bryta mot regeln och samtidigt uppmana er som läser detta att svara på frågorna i era bloggar och sedan berätta det för mig!

RSS 2.0