jag bor i villa!!!

Flyttlasset gick för en dryg vecka sedan. Stånkfaktorn var som vanligt lite lagom hög, flyttprojekt är just projekt som brukar vara rätt tunga att genomföra. Vi klarade oss rätt hyfsat. Sjuttielva vändor med vår egen bil skonade själva flyttlasset från att bli ansträngade och möbelflytten var överstökad på 1,5 timme. (*tack till makens kollegor A och D som kånkade friskt!!*)

Sen dess har jag hunnit åka på inte mindre än två tjänsteresor varav den ena två dagar till Umeå... där jag mot all förmodan på jorden råkade springa in i makens fd kollega J. världen är GALET liten!

Flyttstädningen är över och nu pågår renoveringen med ganska oförminskad styrka. Maken konstaterade idag att han snittar på 5 timmars renoveringsjobb om dagen.. ehum.. långpendlande Pratglad är glad om jag presterar en timme...

Irene Panik undrade vilken inredningsstil vi valt. Hm... nordiskt blond är nog en bra fråga. Här kommer i alla fall beskrivning av de rum som redan är färdiga:

Sovrummet - Fondtapet från Eco tapeter House 9814 och övriga väggar målade i en matchande ljusgrå nyans. Golvet är ett riktigt trägolv från Tarkett, ask är träslaget och snyggt är det. Övrig inredning i sovrummet väntar på bättre tider.. ha ha ha... Några möbler (förutom sängen utan sänggavel) har letat sig dit, men inget permanent...
Målet är en sängram från Norrgavel, träfärgad och sängbord från samma ställe. Plus nån snygg designfåtölj...

Köket - Köksinredningen (som inte riktigt är på plats än) är från Marbodals Svanenmärkta sortiment Ljus ek och golvet är Forbos maremoleum, rutigt i ljus- och mörkgrått. Övriga väggar är vita.

Halva vinden - är färdiginredd (och där står datorn....). Golvet är billigaste eklaminatet vi kunde hitta, typ 55 spänn per kvm. Väggarna har träpanel som tidigare var furufärgat, nu är de ljusgrå och snedtaket vitt.

I övrigt - försöker vi bli färdiga med köket, ägnar vi oss åt att nikotinsanera badrummet = svårt och dessutom jobbar vi ju heltid båda två... har jag hört... Sen igår har vi bredband och TVn funkar sen en vecka tillbaka. Tillvaron dräller vidare och jag har fullt sjå att hinna med!!!

agent steel och lastkajen

Flytten är verkligen igång. Det stora flyttlasset ska gå på tisdag och för att minimera kånkandet då, ägnar vi oss nu åt att köra lass efter lass med småprylar. Huset vi har köpt har en mystisk utbyggnad. En slags veranda/förlängt vardagsrum eller tjaa.. bara ett konstigt utrymme. Av historiska skäl har utbyggnaden en ytterdörr och där kommer en riktig finess fram - den får agera lastkaj!! Så detta "ickerum" används nu som avsjälpningsplats för allehanda kartonger, kassar, väskor och paket med diverse nedpackade pinaler! Helt ur vägen för all snubbelrisk och riktigt smidigt att köra nära med bilen!!

Agent Steel - det är texten som står på kepsen som jag sliter på allt vad jag kan. Jag fick kepsen i Avesta under ett scoutevenemang. Keps är fullständigt nödvändigt när man som jag målar tak efter tak efter tak.....

Annars är renoveringsläget följande:
Sovrummet - kommer bli klart imorgon kväll när de sista golvplankorna läggs på plats. Sen krävs lite sågande innan garderobsinredningen är fixad.

Köket - hm... jaaa inte färdigt inte... När elektrikern passerat huset går det att ta nya krafttag, men tills dess är det lagom halvfärdigt.

Hallen - taket är färdigmålat men väggarna är inte ens påbörjade. Och mycket mycket annat arbete återstår.

Vinden - halva ytan är färdig, riktigt färdig för inflytt. Den andra halvan har just blivit utdömd till att bli förråd och snart börjar renoveringsprojekten åt det hållet.

Resten av huset - näpp, där händer absolut inget alls. Inte än! Förutom att jag under stort fniss pimpar toan i källarn.

På tisdag flyttar vi alltså och det innebär väl troligen ännu färre möjligheter att härja vid datorn - internetuppkopplingen i huset är beställd men låter vänta på sig. Men vid det här laget vet ni ju att jag kommer tillbaka... förr eller senare!!

*simma lugnt*

fullt fräs framåt

Just nu består tillvaron av två fokus - jobb och renovering. Allt annat är perifert på ett eller annat sätt. Vår dammsugare är i villan = dammråttorna i lägenheten frodas, socialt liv utanför jobbet - joooo det har jag nog.. en annan gång.. typ.

Villans nya skepnad börjar skymtas. Det nya köket kommer så sakteliga på plats, även om vår hittills största renoveringsmiss uppstått just där - resultatet av en felmätning är att vi kommer att byta köksavloppsstam efter att ha (tillfälligt) tagit bort det nylagda golvet.... Sovrummet saknar fondtapet, snyggt golv och lite lister. Halva vinden är klar för användning och hallen kommer väl få ny skepnad så snart tiden medger (detta tack vare OCH trots E&Es framfart i torsdags *fnissar*). Övriga huset är inte speciellt bearbetad än, även om maken har börjat karva lite på den fd gillestugan tillika blivande verkstaden. Trädgården är fylld av överraskningar, det kommer upp nya blommor och växter hela tiden och det är skoj att se vad det egentligen är vi fått på köpet.

På jobbet pågår diverse processer och projekt. Jag svävar fortfarande omkring i stor lycka över att få jobba med så skojiga saker, även om tillvaron så här efter snart fyra månader även har toner av vardag i sig.

Något övrigt liv har jag inte sett till på länge. Visst finns det där i bakgrunden, men det var just bakgrunden. Några rapporter har jag fått om den lilla, lilla nya människan som dök upp alldeles för tidigt. Hans hälsa och tillvaro utvecklar sig i rätt riktning, om än något saktare än vad en otålig omgivning önskar.

Övriga bekantskapskretsen var det länge sedan jag mäktade att hålla kontakt med. Visst har det blivit några telefonsamtal, en shoppingtur i eftermiddags och nåt litet mail. Men mest av allt är jag tyst. Ännu tystare blir det eftersom vår fasta telefon redan har flyttat. Själva flyttar vi 20 maj och kaoset är INTE över då. Jag skulle gissa att något som liknar ordning/lugn/hyfsad nivå av renovering kommer inträda nån gång framåt augusti....

SÅ misströsta inte, jag har inte åkt till månen.. jag har bara kastat mig över tidernas renoveringsprojekt. Försöker hinna hålla jämna steg i mina umgängeskretsar på nätet - men kära IRL-vänner... vi hörs när detta är "över" alt när ni stenhårt pockar på uppmärksamhet.... jag saknar er! Jag lovar!

image45

Skojig bild på en "parkbänk" sittandes på en lyktstolpe i Årjängs centrala delar.....

RSS 2.0