några kliv framåt

Nu har tillvaron tagit några kliv framåt. I fredags var begravningen och det blev en fin gudstjänst och en mysig minnesstund. Jag hade ju laddat rätt rejält för att klara av att hålla tal utan att börja gråta och utan att ägna mig åt trist högläsning. Det klarade sig riktigt bra. Dagen efter ägnades åt att sortera prylar bland mormor och morfars märkliga skatter. Det gick inte att komma därifrån utan att vara ägarinna till fler elfenbenspinaler och en del annat mer eller mindre konstiga saker.  Möbler är ingen idé, allt är utslitet och under gårdagens sejour i lägenheten pajade två stolar... Som min ena kusin sa: Tur att det hände nu och inte när lilla mormor satt på dem.... hm....

Här på hemmafronten har vi också tagit några kliv framåt. Idag fick vi upp den sista våden tapet i det nyskapade arbets/sovrummet. Snyggt och prydligt var ordet!  Och på jobbet har jag passerat en milstolpe, ett projekt som jag ägnat en hel del tid åt under våren gick i mål i torsdags....

Så nu kan våren få rulla vidare. Jag ska nog skutta med!

Vitsippan har varit vår i ett år idag!

Idag är det ett år sedan vi tillträdde huset.  Ett precis lagomt strävsamt år har passerat. Tillvaron består av så mycket mer än bara boende och det har inte varit några problem att ta sig för annat än renovering. Jag tycker att renovering är skoj och särskilt skoj är det att se resultat, men som sagt... livet består av ett och annat annat projekt och det funkar bra att driva dessa samtidigt.Just nu pågår projektet med att skapa ett rum till, det kommer att fungera som arbetsrum när tapeter och annat kommit på plats. När vi köpte huset fanns det bara ett sovrum och en massa "mingelyta". Det känns bra att ha fixat ett avskärmat rum till. Det är ju inte alla villor som innehåller 125 kvm boyta som bara har ett sovrum... ehum....

Annars har vi ju fixat det befintliga sovrummet, hallen, köket och vindsvåningen. Plus fräschat upp badrummet utan att totalrenovera. Dessutom håller jag på med mitt fnissiga projekt att pimpa källartoan.

Eftersom huset består av så många konstiga utrymmen har vi skapat namn till alla ytor. Alltså har vi sågrum, cykelrum, matkällare, pannrum, källarsmatt, tvättstuga, lastkaj, lastkajsgarderob och kallvind - bland de mer udda rumsbenämningarna.

Nu ska vi fira med lite god mat, lagad i vårt fina kök! *skål och hurra för Vitsippan*

två goda ting

en hemgjord latte och vår mysiga trädgård där snödroppar och scilla blommar som bäst!


mer luft

Påsk för mig brukar handla om andrum. Att ta en paus från min vanliga tillvaro och göra något annat. Förra påsken tillbringade jag hos kompisen J som då bodde på Irland. I år bli det en mix av hemmaslöande, svärföräldrarnas hus, deras sommarstuga och lite mer slöande. Påskhelgen skulle kunna ha inneburit att maken och jag toksatsade och renoverade. Visst hade det inneburit att vi hade kommit ganska långt, troligen tapetserat färdigt ett rum och troligen hade vi även hunnit med en hel del annat också.

Men nu blir det inte så. Vi satsar på djupa andetag istället. Dags för luftombyte på riktigt. Enligt planen kommer vi till och med att få andas bohuskustluft. Stärkande och lugnande, närmare naturen och närmare Gud. Någon sväng till kyrkan blir det också, troligen får vi servera kyrkkaffe också.Och det är väl det som behövs ibland. Att få omslutas av gemenskapen i makens släkt och i kyrkan. Att få omslutas av lite annan luft än den jag sliter på till vardags. Att lämna vardagskvarteren för att titta på andra horisonter, beskåda andras vårblommor i trädgården och snylta lite på svärmors goda mat. Allt i syfte att trivas och bidra till trivsel.

Så kära bloggläsare, jag önskar er egna andningspauser, egna luftombyten på de sätt ni behöver. Och för er som "vet var mitt hus står" - glöm inte att det finns en gästsäng som står här och bara väntar på att någon behöver testa just vår lilla håla som luftombyte!

djupa andetag

Påsk och dags för djupa andetag. Dags att utnyttja systemet med flextid för att få lite andrum. Jag har redan hunnit ta några djupa andetag.

  • Sopa undan grus från uppfarten - betyder ett steg längre bort från vintern.
  • Shoppa ett par nya skor och få hjälp med att "bredda" dem så att mina stackars breda fötter får plats - hålans mest udda skoaffär fixar utan extra kostnad!
  • Äta en god lunch och läsa fnissiga gamla tidningar - Smakbiten erbjuder båda!
  • Måla ett lager till på fönsterkarmarna i balkongrummet - betyder ett steg närmare användning av det rummet.
  •  Ligga i soffan, lyssna på jazz via Spotify och begrunna tillvaron
Påskkramar till er alla!

festmat

Gårdagens festmeny var:

Förrätt: Skaldjursterrin med färskostsås och örtolja.
Terrinen bestod av mixad hoki- och lax, lite äggvita, dill och gräslök. Färskost blandat med creme fraiche och lite örter.
Vin:   Giancarlo Ceci Chardonnay 2007 (nr 32151) eller Sutter Home Fre Chardonnay (nr 1969)

Varmrätt: Kyckling med parmaskinka och balsamsås som serverades med rotfruktsmos och sallad
Vin: Cameleon Malbec (nr 6581) eller 100% Blåbär

Efterrätt: Chokladcheesecake med hallonsås

pyspunka och påfyllning

Först dog mormor. Sen blev det kaos på jobbet. Kaoset bestod av en storm som jag delvis ridit ut men som till vissa delar bara stillats för stunden. Det handlar om en komplex historia som knappt låter sig återberättas. Hemskt jobbigt var det i alla fall. Stormens var uppe i orkanstyrka i onsdags eftermiddag och innan jag gick hem fick chefen höra precis hur min inspiration för att komma tillbaka dagen därpå såg ut... hm..

Veckan var alltså en enda stor pyspunka där energin bara rann ur mig. Sorg, frustration, trötthet, ilska - jag körde alla varianterna inom loppet av några dagar.

Vi har mängder av snödroppar i gräsmattan!!

Sen kom helgen och med den påfyllningen. Strålande vårsol, joggingtur i Hågadalen och en traditionsenlig födelsedagsfest med vännerna! Och genast stoppades pyspunka, energin fylldes på och jag känner att jag är på banan igen. Och ännu en gång tackar jag Gud för privilegiet att få ha så goa vänner som jag har. Önskar att flera av dem, som lider av värre pyspunka än jag, får nya krafter och orkar möta de utmaningar som väntar. Själv laddar jag för att klara mer jobbsnurr och så småningom avsked av mormor. Begravningen blir den 24 april i hennes kyrka.... det blir gissningsvis tungt... för saknaden är stor.

Hålet som orsakade pyspunka på makens uppblåsbara liggunderlag hittades förresten med hjälp av ett vattenfyllt badkar.. pyspunkor går oftast att laga!!

RSS 2.0