mer luft

Påsk för mig brukar handla om andrum. Att ta en paus från min vanliga tillvaro och göra något annat. Förra påsken tillbringade jag hos kompisen J som då bodde på Irland. I år bli det en mix av hemmaslöande, svärföräldrarnas hus, deras sommarstuga och lite mer slöande. Påskhelgen skulle kunna ha inneburit att maken och jag toksatsade och renoverade. Visst hade det inneburit att vi hade kommit ganska långt, troligen tapetserat färdigt ett rum och troligen hade vi även hunnit med en hel del annat också.

Men nu blir det inte så. Vi satsar på djupa andetag istället. Dags för luftombyte på riktigt. Enligt planen kommer vi till och med att få andas bohuskustluft. Stärkande och lugnande, närmare naturen och närmare Gud. Någon sväng till kyrkan blir det också, troligen får vi servera kyrkkaffe också.Och det är väl det som behövs ibland. Att få omslutas av gemenskapen i makens släkt och i kyrkan. Att få omslutas av lite annan luft än den jag sliter på till vardags. Att lämna vardagskvarteren för att titta på andra horisonter, beskåda andras vårblommor i trädgården och snylta lite på svärmors goda mat. Allt i syfte att trivas och bidra till trivsel.

Så kära bloggläsare, jag önskar er egna andningspauser, egna luftombyten på de sätt ni behöver. Och för er som "vet var mitt hus står" - glöm inte att det finns en gästsäng som står här och bara väntar på att någon behöver testa just vår lilla håla som luftombyte!

Kommentarer
Postat av: saltistjejen

Ha en riktit skön påsk! Hoppas du hinner få både njuta av dina andetag och av våren. Vilke underbara blåsippor du har på bloggen!

Kram!

2009-04-10 @ 21:02:24
URL: http://saltistjejen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0