Julklappstips

Min kära nätpolare Saltistjejen ingår i ett nätverk där bloggvänner delar ut teman till varandra, som de skriver om på fredagar. Jag lär inte bli så seriös nån gång.. och men så här på lördagskvällen passar jag på att låna deras senaste fredagstema... Julklappstips!Idag har jag nämligen köpt första hälften av årets julklappar. Som vanligt blev det en hög böcker till min närmaste familj. Och som vanligt är maken den största utmaningen idémässigt. Svärföräldrarna har jag hittat på en patentlösning till... vad jag ska önska mig själv är däremot en svåris. Min första idé var en vettig handsfree till mobilen, men när jag hade spanat lite så insåg jag att i så fall kan jag lika gärna köpa en ny telefon.. och det behöver jag verkligen inte. Jag får väl grubbla ett tag till. På om det är något jag verkligen behöver....

Min plan för närmaste vänkretsen är att de även i år ska få något från Unicefs Gåvoshop eller kanske något från Diakonias Rättighetsshop.

För egentligen är ju hela julklappsidén rätt konstig. Numera har jag tillräckligt med pengar för att köpa det jag behöver, när jag behöver det. När jag var liten fick jag vänta till julafton innan jag fick den efterlängtade prylen. När jag var student satte jag i system att önska mig friluftsprylar i julklapp, eftersom jag inte hade råd att köpa dem själv. Och nu sitter jag här... och inser att det här med julklappar troligen inte blir spännande igen förrän den lilla Någon som växer i min mage blir stor nog att förstå det här med presenter.

Och samtidigt håller jag tummarna hårt för att jag ska slippa få pinaler som jag inte behöver. För även om svärmor är engagerad i en bra secondhand är det ju rätt onödigt att ge mig saker jag inte behöver. Risken för denna, synnerligen, onödiga konsumtion är lite mindre nuförtiden - vännerna träffar jag lagom sällan och vi brukar låta bli en massa prylar. Senast jag besökte en kompis tog jag med mig en kasse med pappas hemodlade gula lökar och en burk av pappas hemkokta äppelmos (omfattningen av min fars odling/syltkok skulle kunna bli ett eget blogginlägg....). Det vill säga - sånt som vi alla förbrukar förr eller senare.

Mina julklappstips är:
- Skänk pengarna till dem som behöver det!
- Ge i första hand bort saker som du vet att mottagaren behöver/kommer att förbruka!
- Upplevelser och böcker är bättre än prylar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0