grundligt

När vi köpte huset fick vi en massa spännande gamla papper! Bland annat innehöll högen av ritningar och kvitton, husets originalritningar från 1935. Huset var från början ett av dåtidens kataologhus, ett Borohus som byggdes 1936. Ritningarna är för övrigt hur läckra som helst!! Jag grubblar över om det skulle vara möjligt att rama in någon av dem..

Att vi spanar på ritningar beror just nu på att vi förbereder oss för den största renoveringsinsatsen hittills. Visst var köksbytet ett stort projekt, men ändringen av planlösning i vardagsrummet kommer nog bli både dyrare och omständigare. En vägg ska rivas och den råkar vara bärande. En annan vägg ska smällas upp, ett golv ska byggas om, fem fönster ska bytas, en ytterdörr ska byggas igen, en kamin ska installeras och så måste ju givetvis ytskikten fixas efter en galen framfart som denna. Just nu samlar vi mod inför två saker - att lägga en budget för projektet och att fixa bygglovshandlingar... Svårisar båda två!

Byta fönster kommer att innebära att fasaden förändras och givetvis vill vi, som ägnar oss åt grundlig renovering, försöka byta till fönster som passar husets övriga tidsanda. Ett projekt som visat sig vara småkrångligt och därför troligen inte helt gratis.. hm...  I vardagsrummet vill vi ha fyrluftsfönster i rätt stil - efter en del surfande så anar vi att det blir specialbeställning i så fall.. och det låter dyrt... lurigt!

Och eftersom ni som läser detta troligen snart dånar av nyfikenhet så kommer det faktiskt en bild på huset här, detta är baksidan som ska göras om:Kommentarer
Postat av: Anonym

Det ser så trevligt ut!Jag satt för övrigt just med en uppgift som handlar om en byggnadsnämnd som avslår bygglov, hoppas det inte smittar ;-)

2009-01-11 @ 22:45:03
Postat av: Anonym

hej!

Detta kanske verkar lite knäppt, men du har möjligtvis inte kvar någon meter av din fondtapet Eco house 9814. Den har utgått ur sortimentet och det vi köpte räcker bara nästan, jag behöver knappt 2 meter till... Har du kvar någon våd som du skulle kunna tänka dig att sälja? Hör gärna av dig! Elisabeth Börjesson (http://lillbettan.blogspot.com)

2009-01-28 @ 20:34:42
URL: http://lillbettan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0