livet är mycket

I perioder hopar sig liksom livet till ett tätare koncentrat och minuterna flyger iväg. Timmarna sticker iväg någonstans och dagarna syns bara som fartränder någonstans i fjärran. Visst finns det stunder av lugn och vila, återhämtning och stor glädje. Men mest av allt snurrar tillvaron fortare än jag anar.

Midsommar blev en period av lugn, samtal som hann komma till sin punkt, promenader, vacker vy över havet, goa vänner, god mat och go gemenskap. Tiden innan och efter midsommar är bara en massa jobb och förvirring. Landning - tjaa semestern blir nog en bra tid för landning, sortering av intryck och tankar och en tid att samla kraft.

Ville mest säga att jag inte tappat bort mig, jag bara ägnar mig åt det där livet... som är det som pågår medan vi håller på med annat.. för att citera en genomtänkt boktitel!

Trots Allt saknad

På bussen hem idag var det så dags. Det är några dagar sedan jag hittade den på köksbordet sedan maken tagit in posten. Där låg den... tidernas sista nummer av Trots Allt. Min favorittidning. *snyft*

Trots Allt har gett mig andlig spis, en ständigt pågående diskussion om kyrkans roll i det nutida samhället. Spännande artiklar om olika sätt att närma sig Gud. Visshet i att vägarna till den kristna guden är många. Många, många mycket givande intervjuer med människor som tänkt. Som tänker.

Varje nummer har innehållit något riktigt guldkorn. Något tänkvärt perspektiv på världen, tron och förvirringen. Givande rader som jag vänt och vridit på i dagar efteråt. I detta allra sista nummer av tidningen finns en intervju med Tomas Andersson Wij, där texten för övrigt är skriven av min gamla tonårsledare.. Hur som, Tomas Andersson Wij säger:

     "Varje gång jag spelat på den kristna festivalen Frizon har det varit debattartiklar och blogginlägg om hur farlig jag är för de kristna ungdomarna. De är skrivna av teologins sverigedemokrater. Deras kristendom grundar sig på rädsla snarare än kärlek. De lever sina liv på ett schackbräde, bara svarta och vita rutor, där det pågår en jämn kamp mellan Gud och Saktan - som gör att de alltid måse vara på vakt mot allt som kan vara fel tro, fel tolkning, fel sätt att leva. På Frizon kom tjejer och killar fram och sa att "jag gillar din musik, men i min församling avråder de oss från att lyssna på dig, för att de anser att du är semikristen" Semikristen - fantastiskt ord. Jag har aldrig hört det förut."

Semikristen.... tjaaa i den meningen kan nog även jag vara hotande ibland. Även om jag inte spelar farlig musik så lever jag ett liv som inte passar in i det där svart/vita tänkandet och har åsikter som verkligen inte passar in i deras mallar....

Artiklar som denna och många andra... det är vad jag kommer att sakna.... Trots Allt....sociala nätverkssajter

Jag läste en intressant krönika i DN om sociala nätverkssajter. Krönikören menar att hon har kontakt med både fler och färre personer på grund av internet. Själv är jag säker på att jag har kontakt med fler på grund av internet.

Dels härjar jag nåt alldeles på Facebook. Det måste sägas vara mitt element, att ha lite lagom koll på vad många nära vänner och ytliga bekanta gör. Passar ju mig som är grymt nyfiken något alldeles oerhört perfekt.

Dels bor jag i en håla. En håla som jag inte jobbar i eller har något större socialt liv. Utan internet hade det inte fungerat, då hade boende i en håla som denna betytt ett rätt stort mått av isolering. Nu är det verkligen ingen fara. Min kontakt med vännerna är nog ungefär lika gles eller tät som om jag hade bott närmare. Men kollen på dem är liiite högre och då med hjälp av internet.

När internet dök upp som social arena var jag tidig med att haka på. Och genom åren har det gett utdelning. Jag hittade ju maken via nätet en gång för snart 9 år sedan. Och via nätet har jag både hittat och lyckats upprätthålla ett rätt stort antal sociala kontakter. Allt ifrån barndomsvännerna som flyttat långt bort till internettjejgänget som ses över en brunsch i Stockholm lite då och då.

Och.... Ikväll kom ett mail om midsommar som kommer att firas efter alla konstens regler på samma ställe och med samma gäng som som stomme... som vanligt! *mys*

RSS 2.0