Trots Allt saknad

På bussen hem idag var det så dags. Det är några dagar sedan jag hittade den på köksbordet sedan maken tagit in posten. Där låg den... tidernas sista nummer av Trots Allt. Min favorittidning. *snyft*

Trots Allt har gett mig andlig spis, en ständigt pågående diskussion om kyrkans roll i det nutida samhället. Spännande artiklar om olika sätt att närma sig Gud. Visshet i att vägarna till den kristna guden är många. Många, många mycket givande intervjuer med människor som tänkt. Som tänker.

Varje nummer har innehållit något riktigt guldkorn. Något tänkvärt perspektiv på världen, tron och förvirringen. Givande rader som jag vänt och vridit på i dagar efteråt. I detta allra sista nummer av tidningen finns en intervju med Tomas Andersson Wij, där texten för övrigt är skriven av min gamla tonårsledare.. Hur som, Tomas Andersson Wij säger:

     "Varje gång jag spelat på den kristna festivalen Frizon har det varit debattartiklar och blogginlägg om hur farlig jag är för de kristna ungdomarna. De är skrivna av teologins sverigedemokrater. Deras kristendom grundar sig på rädsla snarare än kärlek. De lever sina liv på ett schackbräde, bara svarta och vita rutor, där det pågår en jämn kamp mellan Gud och Saktan - som gör att de alltid måse vara på vakt mot allt som kan vara fel tro, fel tolkning, fel sätt att leva. På Frizon kom tjejer och killar fram och sa att "jag gillar din musik, men i min församling avråder de oss från att lyssna på dig, för att de anser att du är semikristen" Semikristen - fantastiskt ord. Jag har aldrig hört det förut."

Semikristen.... tjaaa i den meningen kan nog även jag vara hotande ibland. Även om jag inte spelar farlig musik så lever jag ett liv som inte passar in i det där svart/vita tänkandet och har åsikter som verkligen inte passar in i deras mallar....

Artiklar som denna och många andra... det är vad jag kommer att sakna.... Trots Allt....Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0