socialt liv i hålan

Något som jag nojjat alldeles förfärligt mycket över och om är min brist på socialt liv här i hålan. Eftersom både maken och jag bara hamnat här och jag inte jobbar här i stan, så har bristen på bekanta länge känns beklämnande. För även om jag har en massa goa vänner, så är det ju något särskilt med sådana som bor nära och som man under rätt odramatiska former kan träffa. Mina "vanliga" vänner bor ju så långt bort att det krävs övernattning för att kunna ses.

Alla i omgivningen har förklarat att "när man får barn, så lär man känna en massa folk lokalt". Och det är säkert sant på lite sikt. Men på grund av att starten av föräldrargruppen är rejält försenad och att öppna förskolans babyverksamhet ligger på en osmidig tidpunkt , så har det där massiva tillskottet i socialt liv inte infunnit sig. Och alla som känner mig vet ju hur otroligt otålig jag är på just den punkten....

Men något HAR hänt. Plötsligt inser jag att jag faktiskt bott i den här hålan i snart sju år. (gaaaaaaaaaaaaa läskigt) För visst 17 går jag och hejar på folk lite hit och dit. Barnvagnspromenaderna i strålande solsken gör att jag kommer ut på ett annat sätt och visst dyker bekanta ansikten upp lite då och då. Jag är inte längre totalt anonym...

Jag brukar ju inte ha särskilt svårt att lära känna folk och sakta men säkert skapas en bekantskapskrets även här i hålan. Visst har det tagit mycket längre tid än "vanligt" (dvs längre tid än vad det tagit på mina tidigare nya bostadsorter). Men snart finns det faktiskt ett gäng att bjuda hem på grillparty i sommar eller nåt annat lattjo. Och nöjdast över detta är jag!

Kommentarer
Postat av: Saltistjejen

Vad skoj!!!!

:-)

2010-04-20 @ 06:58:26
URL: http://saltistjejen.blogspot.com
Postat av: Maja

Härligt! Jag tyckte inte att det massiva sociala tillskottet kom förrän flickorna var åtminstone nästan ett år, så än finns det tid!

2010-04-22 @ 21:22:11
URL: http://storasyrrans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0