På scenen: Någon!!!

Någon har äntrat scenen, tagit rampljuset i besittning och fångat publikens uppmärksamhet. Någon är bara en halvmeter lång och har en vikt som är jämförbar med tre mjölkpaket. Men ändå... Någon står där på scenen.

Det var i torsdags 18 februari som Någon klev ut i rampljuset. Själva resan från växthuset till scenen krävde både blod, svett och tårar - framförallt från värddjuret. Resan var hemskt jobbig i ett dygn för att sedan avslutas med en närmast chockartad snabb sistasträcka. En sträcka som skulle kunna göra vilken skidsprintmästare som helst grön av avund i fråga om hastighet.

Och när resan väl var över, när Någon parkerat sig i en genomskinlig liten vagn iförd landstingets snygga kostym - tjaa då kunde vi transportörer andas ut. Men i samma andetag som vi slutade vara transportörer så övergick våra roller till att nu handla om stödverksamhet.

För Någon som står där på scenen förväntar sig service i alla dess former. Och listan över specialprodukter som krävs för denna service, tjaa den har bara börjat öka.... Badbalja, pedalhink och blöjor... förutom att vi stödjare behöver ny utrustning till oss själva också.... i form av värmande pyamasbyxor vid nattarbete och amningstoppar för att underlätta snabb och smidig matleverans...

Publiken om Någon uppträder inför är månghövdad. De allra, allra flesta har dock inte fått träffa honom IRL än. De nöjer sig med att se bilder som vi scenarbetare har tagit och lagt ut eller skickat via lämpliga kanaler. Glada tillrop hörs från publiken - några av dem är givna i skaran, andra mer oväntade.

Som före detta transportör är jag stolt och otroligt tacksam över den uppmärksamhet som Någon får uppleva. Än så länge inskränker sig Någons ordförråd till ett välformulerat "Näääääej", men jag är säker på att han hälsar och tackar!

Och tackar gör jag även Gud som gett maken och mig den stora gåva som Någon är... Någon... denna nya världsmedborgare som just äntrat scenen...!!!

Kommentarer
Postat av: Stina

Du skriver ju så underbart! Trots att jag aldrig varit i din situation känns beskrivningen klockren. Jag hoppas jag också får träffa denna Någon snart. Stor grattiskram!!

2010-02-23 @ 20:37:37
Postat av: Saltistjejen

Visst är det fantastiskt detta med ett nytt liv!

Jag hoppas innerligt att er första tid tillsammans blir riktigt fin även om man är trött och emellanåt kan känna sig lite smått desperat. Men det är en magisk tid!

Kram!!

2010-02-24 @ 04:16:54
URL: http://saltistjejen.blogspot.com
Postat av: Josa

Fantastiskt roligt - och underbar text!

2010-02-28 @ 00:46:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0