midsommar i backspegeln

Ännu en ljuvlig midsommar har passerat! Strålande sol, umgås med goda vänner, en rejäl dos god mat, vacker omgivning - tjaa helt perfekt! Riktig semesterkänsla med utsikt över havet och årets godaste smörgåstårtor på tallriken!

Nån gång när vi satt där på en av verandorna och slöade kom frågan upp - hur länge har denna mysiga tradition pågått. Jag är ju kalenderbitaren i gänget, mina dagboksanteckningar täcker varje dag tillbaka till juni 1992. Där och då kunde vi hjälpligt få ihop midsomrarna, men väl hemma har jag givetvis gjort en djupdykning i mitt facit... så håll i hatten, här kommer Pratglads midsommarkavalkad:

1992 - Pratglad firar midssommar på väg till scoutläger i Danmark. Själva firandet sker nånstans utanför Borås medans midsommarnatten blir svettig, klibbig och sömnlös i en buss i hamnen i Göteborg väntades på första morgonfärjan... *gäsp*

1993 och 1994 - familjen Pratglad packar för Gotska Sandön och inget spännande noteras i dagböckerna....

1995 - beskrivs hur familjen Pratglad cyklar till Farmor 1 mil bort och firar genom att äta god mat i hennes nyinförskaffade utemöbler. Fascinerande nog kan jag inte minnas något av detta.. tur att jag har dagboken!!

1996 beger sig Pratglad tillsammans med kompisen ut till en av Uppsalas satellithålor för knytkalas. Det mest minnesvärda är att Pratglad och kompisen dansar loss till dansbandsmusik.. något som ingen av dem uppskattar.. fniss!

1997 är det dags för scoutläger igen, 1998 serverar Pratglad på ett udda bröllop och 1999 blir det lite grillning i Pratglads föräldrars trädgård.


bild från midsommarstället S anno 2008

Tillvaron artar sig alltså inte förrän 2000 då midsommarstället S besöks för första gången! 2001 görs ett undantag och Pratglad räddar tanter som rasat ner på golvet i värmen (dvs sommarjobbar i hemtjänsten). 2002 firas åter midsommar på stället S och då får Pratglads prins följa med dit för första gången. 2003 också. 2004, 2005 och 2006 bor kompisen med midsommarstället S i hålan L och vi flyttar midsommarfirandet till L. Ls lokala underhållning är av hög klass och det är bara havet som saknas... 

2007 återvänder midssommarskaran till stället S och ordningen är nu återställd. Där har vi sedan firat midsommarn 2008, 2009 och 2010 också. Allt under entusiastism från såväl arrangörstrion som oss återkommande deltagare! Är otroligt tacksam över dessa ljuvliga midsomrar! Med smörgåstårta, ordentligt firande runt stången, lekar, grillning, långpromenad, när krafterna tillåtit även lite dans i gryningen, lagom lite god sömn, ny långpromenad och supergod sen lunch som avslutning!

studiebesök

Jag har gjort några studiebesök i mitt gamla liv. Eller det liv som jag anser att jag fortfarande lever, men som för närvarande är lite pausat. För jag har en hel del emot att säga att jag lagt ner hela mitt gamla liv och startat ett nytt. Herr Någon är en ny del av mitt liv och hans existens styr mycket av hur min tillvaro snurrar. Men lagt ner mitt gamla liv har jag inte gjort.

Och som sagt, jag har gjort några studiebesök. Det första större studiebesöket bestod i att gå på fest tillsammans med maken utan att ta med oss Någon. Någon njöt av uppvaktningen från ett äldre serviceteam som gärna uppvaktar honom igen. Själv njöt jag av att skaffa en ny snygg klänning, dra på mig högklackade skor, sjunga studentikosa bordsvisor, konversera såväl nya bekantskaper som riktigt gamla goa vänner och beskåda ett hejdundrande fyrverkeri. För att några timmar senare återvända till min upsaliensksa oas och där återförenas med Någon (som f ö sov som en stock mellan mormor och morfar och knappt vaknade när han matades av mig och sedan somnade i sin gästsäng).

Det andra studiebesöket gick av stapeln igår. Någon och jag prickade in eftermiddagsfikat på mitt jobb, tog en shoppingrunda på stan och gick sedan på after work med mina kollegor. Skillnaden mellan detta andra besök på jobbet och det första, är ett antal veckor och klart mycket mer noggrann planering. Med hjälp av denna erfarenhet och planering lyckas Någon hålla sig glad (eller sovande) och jag fick en trevlig kväll på en uteservering tillsammans med goa kollegor. En viss övertrötthet slog till under hemresan, men sedan somnade Någon väldigt snällt hemma i sin egen säng.

Stort tack till Någon för tålamod och okrånlighet!

RSS 2.0