midsommar i backspegeln

Ännu en ljuvlig midsommar har passerat! Strålande sol, umgås med goda vänner, en rejäl dos god mat, vacker omgivning - tjaa helt perfekt! Riktig semesterkänsla med utsikt över havet och årets godaste smörgåstårtor på tallriken!

Nån gång när vi satt där på en av verandorna och slöade kom frågan upp - hur länge har denna mysiga tradition pågått. Jag är ju kalenderbitaren i gänget, mina dagboksanteckningar täcker varje dag tillbaka till juni 1992. Där och då kunde vi hjälpligt få ihop midsomrarna, men väl hemma har jag givetvis gjort en djupdykning i mitt facit... så håll i hatten, här kommer Pratglads midsommarkavalkad:

1992 - Pratglad firar midssommar på väg till scoutläger i Danmark. Själva firandet sker nånstans utanför Borås medans midsommarnatten blir svettig, klibbig och sömnlös i en buss i hamnen i Göteborg väntades på första morgonfärjan... *gäsp*

1993 och 1994 - familjen Pratglad packar för Gotska Sandön och inget spännande noteras i dagböckerna....

1995 - beskrivs hur familjen Pratglad cyklar till Farmor 1 mil bort och firar genom att äta god mat i hennes nyinförskaffade utemöbler. Fascinerande nog kan jag inte minnas något av detta.. tur att jag har dagboken!!

1996 beger sig Pratglad tillsammans med kompisen ut till en av Uppsalas satellithålor för knytkalas. Det mest minnesvärda är att Pratglad och kompisen dansar loss till dansbandsmusik.. något som ingen av dem uppskattar.. fniss!

1997 är det dags för scoutläger igen, 1998 serverar Pratglad på ett udda bröllop och 1999 blir det lite grillning i Pratglads föräldrars trädgård.


bild från midsommarstället S anno 2008

Tillvaron artar sig alltså inte förrän 2000 då midsommarstället S besöks för första gången! 2001 görs ett undantag och Pratglad räddar tanter som rasat ner på golvet i värmen (dvs sommarjobbar i hemtjänsten). 2002 firas åter midsommar på stället S och då får Pratglads prins följa med dit för första gången. 2003 också. 2004, 2005 och 2006 bor kompisen med midsommarstället S i hålan L och vi flyttar midsommarfirandet till L. Ls lokala underhållning är av hög klass och det är bara havet som saknas... 

2007 återvänder midssommarskaran till stället S och ordningen är nu återställd. Där har vi sedan firat midsommarn 2008, 2009 och 2010 också. Allt under entusiastism från såväl arrangörstrion som oss återkommande deltagare! Är otroligt tacksam över dessa ljuvliga midsomrar! Med smörgåstårta, ordentligt firande runt stången, lekar, grillning, långpromenad, när krafterna tillåtit även lite dans i gryningen, lagom lite god sömn, ny långpromenad och supergod sen lunch som avslutning!

Kommentarer
Postat av: saltistjejen

Å vad härligt det låter! Kul!

2010-06-28 @ 16:14:51
URL: http://saltistjejen.blogspot.com
Postat av: Maja

Vi återkommer säkert, så att vi kan ses vid stången ett annat år igen. Var annars får man ett så komplett firande utan att göra ett smack själv? I år fick döttrarna nöja sig med kransar - ingen dans, faktiskt inte ens stång, ingen säckhoppning, inga chokladhjul och inget åkande i höskrinda...

2010-06-29 @ 09:55:59
URL: http://storasyrrans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0