ett nytt sätt att vara

Idag fyller Någon en månad. Hans scennärvaro förändras sakta från en väldigt avslappad och sovande show till att vara vaken och ibland testa röstresurserna länge stunder. Allt följer förväntad utveckling och vi som serviceteam är beredda på detta. Vi var och är pålästa på att nya små människor inte sover hela nätter utan vaknar och vill ha ny blöja, mat och gos. Vi har koll på att scenartister som Någon behöver rekvisita och i takt med att han väljer att vara vaken, krävs mer rekvisita för att få showen mer intressant för både Någon och hans åskådare.

Någon har ett antal olika scenuppsättningar som han växlar mellan. En av dessa är spjälsängen. På den scenen har Någon sällskap av två nappar (tyvärr inte självlysande och därmed svåra att hitta i mörkret) och ett gäng gosedjur. Någon har bara tittat på gosedjuren än så länge, jag får återkomma när han undersökt dem närmare.

En annan scen är skötbordet. Där bevisas teorin om att det är skönt att kissa i det fria - något som jag som scout gillar att sonen gillar! Senaste nytillskottet i rekvisitan på denna scen är en mobil som hänger från taket. Någon har noterat att den finns... men även här kommer nog Någons intresse att öka med stigande ålder.

Vi i servicteamet och då framförallt jag som heltidsanställd har saknat ett bra transportmedel för Någon. Som serviceteam till lilla Någon är vi ju lika färska som han är själv - så vi råkade lagom orutinerat vänta för länge med att beställa barnvagn. Effekten var att vagnen, efter vissa leveransproblem dessutom, inte dök upp förrän i måndags och då inte komplett.....

.. här inträder dock en annan nyhet som har att göra med tillvaron med nya små människor... engagemanget från olika serviceteam där utbyte sker av både varor och tjänster. Alltså visade det sig finnas en mjuklift i vår nära geografiska bekantskapskrets som snabbt kunde lånas ut till Någon. Detta sedan den tidigare resenären i mjukliften nu uppnått en så aktningsvärd ålder att han åker sittande.

Alla som ingått i serviceteam har dessutom konstaterat att själva teamet behöver utrustning för att kunna hantera arbetsuppgifterna. En amningskudde är senaste investeringen som jag som heltidanställd särskilt uppskattar!!

Andra saker som tyder på att vi fått ett nytt sätt att vara är att Någon och jag som heltidsanställd serviceperson har gott om tid att träffa andra i samma sits - såväl planerat som spontant på vardagstider som annars används till annan typ av arbete. Delvis kopplat till detta är mathanteringen... Med arbetsplatsen förlagd till hemmet så krävs att all mat finns hemma. Någon äter än så länge bara mat från mig, men själv måste jag ju äta alla mål hemma... vilket skapar behov av en annan typ av inköpsplanering än när två heltidsarbetande (som äter lunch och fika utanför hemmet på vardagarna) lite smidigt ska få tillvaron att snurra...

Många nya vanor ska skapas...

Kommentarer
Postat av: saltistjejen

Låter som ni börjar acklimatisera er och få en riktigt härlig tid med Någon!!! :-) Mysigt!

Kramar!!!

2010-03-18 @ 16:51:20
URL: http://saltistjejen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0