hemma är ett relativt begrepp

Sommaren 1999 gifte sig en av mina barndomskompisar. I festhäftet fanns presentation av alla gäster och på min rad stod det bland annat "Pratglad anser att hemma är ett relativt begrepp". Och så är det. Då, sommaren 1999, hade jag inte flyttat färdigt på något vis. Sedan dess har jag passerat ytterligare tre kommuner, innan jag hamnade där jag bor nu. Och ett gäng adresser, är nu inne på min sjunde bostad sedan den där presentationstexten. För mig är det helt enkelt inte så tjorvigt det där med hemma. Jag känner mig rätt hemma på ett antal ställen och är nöjd med det.

Men sen finns det saker som gör att hemmakänslan ökar lite extra. Jag har några mattor och möbler som följt med på min turné runt Sverige. Kuddarna jag fick i konfirmationspresent har nog synts till i nästan alla mina bostäder. Temuggarna som jag fick i julklapp av mamma för många år sedan - ja ni vet. Genom åren samlar man på sig en och annan pinal som skapar hemkänsla på olika sätt.

Numera är jag ju med trädgård också. Det är en nyhet jämfört med samtliga tidigare bostäder. Mitt intresse för odling är väldigt begränsat men lite hemkänsla har jag ändå försökt skapa. Och efter ett rätt taffligt första försök har nu det andra lyckats. Upplands landskapsblomma blommar vackert i min trädgård!
Kommentarer
Postat av: Saltistjejen

Visst är det skönt att kunna känna sig hemma på de flesta ställen?!

:-)

Inte så mycket själva platsen som den miljö man "skapar" omkring sig både fysiskt och mentalt och kanske allra mest socialt!

Kram!

2010-05-18 @ 05:36:15
URL: http://saltistjejen.blogspot.com
Postat av: Maja

Avis! Jag har petat ner sådana lökar två gånger, men det vill inte visa sig någon blomma...

2010-05-24 @ 08:50:14
URL: http://storasyrrans.blogg.se/
Postat av: Havsgnun

Det dar uttrycket ska jag komma ihag, for det tycker jag passar in pa mig sjalv i ratt sa hog grad!

2010-07-12 @ 19:47:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0