tiden är ofattbar

Att på heltid ägna sig åt att vara serviceteam åt Någon är annorlunda. Annorlunda jämfört med allt jag gjort tidigare. Plötsligt har jag oceaner av tid, men oftast bara en arm. Plötsligt kan jag lägga min talang för logistisk planering åt sidan  - för det blir nästan kontraproduktivt att vara FÖR effektiv. För vad ska jag göra med tiden jag fick över??

Plötsligt är det en vettig idé att ge sig ut på långpromenad och posta brev, men inte i brevlådan närmast hemmet utan snarare dess motsats. Och plötsligt kan jag handla mat när som helst, framförhållning i för stor utsträckning ger mindre underhållning.

Jopp, jag är otålig till min natur. Jag trivs bäst när livstempot är högt, bollarna många och kontakterna ännu fler. Just nu är det inte så. Tempot är annorlunda, bollarna är klart färre och kontakterna är på bättringsvägen (se föregående blogginlägg).

Någon är en rätt okrånglig showartist. Vissa kvällar använder han sin ljuva stämma mer aktivt och uttrycker sitt missnöje. Missnöjet brukar oftast kunna botas genom att han får sitta i bärselen eller att mat serveras med täta leveranser. Annars gillar Någon att vila, aktiveras i babygymet och framförallt ligga i famnen på någon av oss i serviceteamet.

- Ikeas golvur PS Pendel - mäter tid och lastar prylar -

Med eller utan annorlunda tempo - på något sätt förbrukar tiden sig själv som vanligt. Tja - det som är vanligt är att tiden går, inte sättet den går. Till en sedan länge planerad aktivitet återstår bara en dryg vecka och årets upplaga av maj ser ut som denna månad brukar - fullbokad på helgerna.

Utmaningen med det här med tiden är dock samma gamla vanliga. Hur sjutton fångar man ögonblick och stunder? Hur njuter man i nuet? Hur gör man för att inte sikta på nästa helgs aktiviteter innan den närmaste ens passerat? Hur fattar man att det är 14 dagar kvar tills Någon fyller 3 månader?

Helt enkelt: Hur förstår man tid???

Kommentarer
Postat av: saltistjejen

Du verkar ha det supermysigt!!! :-) Härligt!

tycker helt klart att du ska försöka att bara VARA. ibland är det bra att varva ner och låta saker som trötthet styra sömnen, hunger styra mattider etc. Själv hade jag ju ingen som sov särksilt mycket så jag minns mina första 3 måander som ganska "jobbiga" om än härliga. Men med ett barn med mycket lågt sömnbehov hade jag definitivt inge tid över hahaha! Vissa dagar hann jag knappt äta lunch förrän M kom hem på kvällen. För de där 20 minuterna när dottern sovit ville jag kanske duscha eller ta mig en lur för att ta igen trötthet. Eller bara få vara lite.... Eller handla mat... Eller.....

Ja det är olika. Sedan började jag ju jobba igen när hon var 3 månader så då var det full rulle igen... :-)

Hoppas maj blir fint och jag tror nog att du ändå njuter av nuet! Det låter så ändå!

KRAAAM!

2010-05-04 @ 16:35:23
URL: http://saltistjejen.blogspot.com
Postat av: Maja

Det där grubblar jag också på! Dessutom fungerar jag bäst när tempot är LAGOM högt - det finns för högt, och det finns definitivt för lågt, men lagom är väldigt svårt att hitta...

2010-05-06 @ 16:00:41
URL: http://storasyrrans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0