min egen lilla bojkott

Jag läser gärna nyheter på nätet. Gärna flera gånger dagligen går jag igenom de tidningar som täcker mitt jobblän, mitt hemlän och några av de stora dagstidningarna. Men sedan några månader har jag en egen lite bojkott.

Min bojkott är mot kvällstidningarnas skandaljournalistik. Jag blev utled på deras konstiga förhållningssätt till källor, såg ett exempel på mer än pinsam jakt på ett offer för drevet och bestämde mig. Och tänk - inte sjutton saknar jag dessa nyhetssajter. För just den typen av snabba nyheter där fokus bevisligen ligger någon annanstans än på att publicera och förklara väl underbyggda nyheter, det kan jag vara utan.

En demokrati där det fria ordet är ett av idealen, rymmer absolut plats för företeelser som de svenska kvällstidningarna. Men tack och lov är det helt valfritt att läsa dem. Och även om de svenska tidningarna är en bra bit från det som nu pågår i Storbritannien, så näe... jag vill verkligen inte stödja eller ta del av nyheter förpackade på det sättet. Luften är fri och jag väljer att låta bli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0