Sikta mot trädtopparna

Min tur att hämta på dagis. Jag tänker att det vore mysigt med en tur ut i skogen och plocka trattkantareller. Tackar min lyckliga stjärna för att jobbmobilen larmar "Hämta på dagis" 1 h 15 min före dagisdagens slut... och kastar allt jag trodde att jag skulle jobba med åt sidan.

I bilen hemåt tänker jag fortfarande att skogstur vore mysigt. Vet exakt destination i så fall. Hittar lilla älskade Någon lekandes ute på dagisgården. Han är ju klädd före utelek till och med... Men min färgglada kavaj, halvkorta kjol och piffiga handväska passar dåligt i skogen...

... vi åker hem. Hm.. måste ju ta aaaav Någon ytterkläderna medan jag byter om till skogskläder. Och plötsligt har en rejäl stund passerat. Särskilt eftersom Någon helst sitter i min famn och snurrar mitt hår runt sina händer....

Äsch! Matdags för Någon. Och efter det blir det för sent för att dra iväg, mörkrädda jag och en halvtrött 1,5 åring i skogen är ju en dålig idé.

Äsch igen. Diverse mat är slut i skåpen, vi får nog ta och handla. Sonen och jag får på oss ytterkläder och jag är nära att vända svamputflykten till en biltur till Coop på andra sidan stan, bara för att det var flera veckor sedan jag var där senast.

Men DÅ inser jag vad jag håller på med. Och packar genast ner Sonen i vagnen istället för bilen. Tar en långpromenad till vanliga affären och handlar bara det jag behöver. Och tänker att svampturen blev en onödig milslång bilresa med shopping som sedan blev en promenad.

På vägen hem somnar Någon i vagnen och vaknar knappt vid klädbyte, vällingdags eller tandborstningen. Och mamman funderar över sig själv som friluftsmänniska. Stadspromenad är också bra.

Kommentarer
Postat av: Saltistjejen

Hahaha! ja så är det, Man får vara flexibel. Ibland blir det åt andra hållet. Man tänker "äsch det är ju inte så långt jag ska ju bara..." och så när man går ut med barnet visar det sig att BARNET minsann tänkt göra sååå mycket mer, eller gå en heeelt annan väg en den man själv tänkt så ens korta promenad blir plötsligt rätt lång... ;-)

Har man bara tiden så kan det bli hur roligt som helst.

Kram!!

2011-09-29 @ 03:42:19
URL: http://saltistjejen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0