styrkan i tron

Precis före jul hade jag ett möte på jobbet som jag gruvade mig för länge. Bakgrunden till det som avhandlades är komplex och hänsynen till de inblandade är krävande. Jag gruvade mig ärligt talat i flera veckor. Valde nog att låta frustrationen över min arbetssituation gå upp i det här mötet, för att slippa känna att det var och är totalen av allt som gör mig sliten, även mentalt.

Mötet skulle vara på direkt på morgonen, med ingen tid att samla sig mellan ankomst och mötesstart. Jag grubblade lite över vad jag skulle göra som uppladdning. Och plötsligt insåg jag det självklara!

När kraften tryter, tryggheten i tillvaron svajjar och livet känns onödigt tillkrånglat, då finns ju Gud där för att möta mig, bära mig och ge mig kraft att hantera det hela på ett bra sätt. Min metod blev att ta fram Ingmar Johanssons "Mysterium"-skiva och köra valda delar av den på hög volym på bilstereon. Resan till jobbet tar trekvart bakom ratten och jag hann med ganska många viktiga sånger att stärka mig med. Spelade en dos med pigg gospel också. Just Mysterium innehåller en dos vackra texter och för mig en dos nostalgi, vilket var precis vad jag behövde just i det nuet.

Och väl på jobbet kunde jag göra ett samlat intryck, en avvägd insats där jag sa lagom mycket på mötet. Inte för mycket och inte för lite. Där de övriga inblandade var nöjda med mötet och med min nivå på insatsen efteråt. Och där jag ännu en gång påmints om var källan till livet finns...

Tack Gode Gud för att du finns!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0