Betydelsen av luft

Flera gånger under den gångna arbetsveckan har jag känt av bristen på luft. I ett sammanträdesrum när engagemanget är stort och eldigt. På konferensen där jag, bland allt annat, var moderator och jag använde all min kraft och talang för att samtalet skulle hålla en konstruktiv ton.
 
I samtalet när jag pratade om ett eget tillkortakommande som känns tungt att bära. I ett annat samtal där avsikten var att skapa ett gott samtal, men där vi som deltog inte lyckades överbrygga olikheterna riktigt så mycket som jag hade hoppats. Många utmaningar som alla har med kärnan i mitt jobb att göra!
 


Men mest brist på luft upplevde jag när budet om att himlen har fått en ny ängel nådde mig. 
 
En ängel som i jordelivet var en sprudlande människa, med omsorg om människor och med passion för sitt yrke. En människa som jag har saknat i min vardag i några år, men som jag ändå hoppades skulle titta förbi igen. Sätta sig på sin plats i fikahörnan, med en smörgås och en kopp kaffe och fnissa som om all tid ännu fanns. Världen blir en tristare plats utan sådana människor. Helt egoistiskt tänker jag att det var tur att jag skickade en liten uppmuntrande present till henne i somras. En blodröd, tovad brosch
 
En symbol både för hon som gått ur tiden och för kampen för alla människor rätt till schyssta livsvillkor!
 
I sann lördagsanda har jag idag samlat luft, dagsljus, motion och närhet med familjen! Jag som fortfarande andas...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0